Geen contant geld meer over 5 jaar

Geen contant geld meer over 5 jaar

Eens in de zoveel tijd komt er weer een bericht langs over het totaal stoppen van het Cash Geld, volgens de redactie van Pinnen.org zou dit wel eens langer kunnen gaan duren dan 5 jaar omdat deze berichtgeving al jaren hierover schrijft. Echter hopen wij natuurlijk wel dat het snel zover zal zijn! Over vijf jaar zal contant geld overal verdwenen zijn, zo voorspelt de Consumentenbond. Consumenten zullen dan alleen nog via pin of mobiele telefoon betalen. “Cash gaat in de ban”, zegt woordvoerster Barbara den Uyl tegenover het AD deze ochtend. Telecomaanbieder Telfort kondigde gisteren aan dat het een “100% Pin Only beleid” gaat voeren. Naar eigen zeggen om de veiligheid voor haar klanten en voor haar eigen personeel te vergroten. De uitrol vindt gefaseerd plaats, per begin april 2010 kunnen er alleen nog maar pinbetalingen plaatsvinden bij Telfort winkels. Een gewaagde actie van Telfort om de pinbetalingen nu al stop te zetten.

“De klant vindt dit veilig en gemakkelijk. En wij ook. Het houden van contant geld brengt een risico met zich mee voor onze klanten en voor onszelf. Een 100% Pin Only beleid levert dus een groot voordeel op”, zegt Sales Directeur Jimmy Wind.

Supermarkt
De Consumentenbond vindt het een gewaagde stap van Telfort, maar de Detailhandel Nederland noemt het verdwijnen van contant geld een sneeuwbal die steeds harder rolt. De verwachting is dat steeds meer winkels zullen volgen. Als het aan de branche-organisatie van supermarkten ligt, accepteren die vanaf 2014 alleen pinbetalingen.

No Tag

Leave a Reply