Nederland Europees kampioen contactloos betalen

Nederland Europees kampioen contactloos betalen

Nederland is koploper in het contactloos betalen. Nergens in Europa stijgt het aantal contactloze betalingen zo snel als in Nederland. Uit cijfers van Mastercard blijkt dat in december in totaal 1,5 miljoen keer via Near Field Communication (NFC) werd betaald.

Het contactloos betalen

Het contactloos betalen werd in 2014 in Nederland geïntroduceerd. De NFC technologie zit in betaalterminals, betaalpassen en smartphones. De consument kan betalen door de betaalpas of smartphone kort tegen de betaalterminal te houden. Komt het bedrag boven de 25 euro dan moet er een pincode worden ingetoetst, bij bedragen onder de 25 euro is dat niet nodig. Ook moet de consument een pincode intoetsen wanneer hij per dag meerdere bedragen pint die samen boven de 50 euro uitkomen.

Betaalpas met NFC

Ruim tien miljoen Nederlanders hebben inmiddels een betaalpas met NFC in hun bezit, daarmee kan op 55.000 locaties contactloos worden betaald. Naar verwachting is 80% van de betaalterminals het komende jaar geschikt voor het contactloos betalen.

Kleine bedragen

Het contactloos betalen is geschikt voor het afrekenen van kleine bedragen en fungeert daardoor als vervanger van contant geld en de chipknip. 74% van alle contactloze betalingen is onder de 7 euro.

Minder contant geld

Alles wijst erop dat consumenten steeds minder vaak met contant geld betalen en het elektronisch betalen aan populariteit blijft winnen. Het aantal opnames van contant geld liep in 2014 terug met 5,1%. De groei van het aantal contactloze betalingen gaat gepaard met een stijging van 8% van het aantal debit- en creditcardtransacties in winkels

No Tag

Leave a Reply