Veelgestelde Vragen

  • Wat is precies de geschiedenis van het PINnen?

Begin jaren 80 is in Nederland het pinnnen mogelijk gemaakt. Het product PIN is eingendom van Currence en wordt gebruikt voor electronische betalingen. Currence is een organisatie die in 2005 is opgericht door van acht Nederlandse banken (Rabobank,ING, ABN Amro, Fortis, SNS Bank, Friesland Bank, Van Lanschot Bankiers en BNG).

  • Wie was de eerste ontwikkelaar voor het PINnen?

De eerste ontwikelaar van PIN automaten was Getronics nu beter betekend onder de naam Ingenico. Ingenico automaten worden in Nederland geïmporteerd door Payzone. In Nederland zijn vijf verschillende importeurs van PIN automaten. CCV, Payzone, Banksys, ICP en Sepay. Naast deze importeurs zijn er verschillende partijen die gecertificeerd zijn door Currence om PIN automaten te verkopen of te verhuren.

Vandaag de dag wordt er steeds meer waarde aan pinnen toe gekend. Pinnen wordt gestimuleerd door de overheid vanwege de veiligheid. Bekende campagnes zijn klein bedrag pinnen mag en pin win. De verwachting is dat het cashgeld in 2014 helemaal gaat verdwijnen.

  • Wat is het nieuwe pinnen?

Eind 2009 is het nieuwe pinnen geïntroduceerd. Het pinnnen via de magneetstrip gaat verdwijnen en daarvoor in de plaats komt PIN betaling via chip(dit is niet de chip waar nu Chipknip betalingen mee worden gedaan). Voor deze betalingen